Sacred Woman | Hieros Gamos Festival
16310
page,page-id-16310,page-template-default,tribe-bar-is-disabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-7.9,wpb-js-composer js-comp-ver-4.9.1,vc_responsive

Hieros Gamos Festival

Dit jaar sta ik weer op het Hieros Gamos festival  (4-8 juli 2018) met de workshop Yoni Puja en samen met Joachim geef ik samen de workshop Moving on from #metoo

yoni bloem19059713_1515409661835457_4356764830904429612_n

Yoni Puja

Wist je dat…

Alle yoni’s er anders uit zien?

De clitoris een groot tweebenig orgaan is?

De g-spot vaak zichtbaar is van buitenaf?

Je je baarmoedermond aan kunt raken diep in je yoni en daar hele gevoelige zenuwen liggen die diepe ontspanning kunnen brengen en gecombineerd met sexuele energie diepe orgasmes?

 

Naomi Wolff: “To understand the vagina properly is to realize that it is not only coextensive with the female brain, but is also, essentially, part of the female soul. Female sexual pleasure serves as a medium of female self-knowledge, female creativity and courage; female focus and initiative; female bliss and transcendence; and as medium of a sensibility that feels very much like freedom”

 

De yoni is een poort naar de ziel, een poort naar het leven. Het woord yoni komt uit het sanskriet en betekent ‘heilige tempel’.

 

Yoni Gazing of Yoni Puja is een heilig ritueel waarin de yoni vereerd wordt. Duizenden jaren geleden werd dit ritueel al gedaan. Het is het oudste tantrapad wat heel lang verborgen en vergeten is geweest. In Egypte werd het gebruikt door priesteressen in de tempels van Isis, en ook hedentendage nog wordt het ritueel wereldwijd gedaan. Soms met een yoni symbool, soms met de yoni zelf.

 

We komen allemaal door deze magische plek de wereld in. Maar zo vaak eren we haar niet. Het vraagt moed om de verbinding met jezelf en jouw lichaam weer aan te gaan en haar te eren in haar volheid en schoonheid. De yoni is het symbool voor jouw vrouwelijkheid en zo wijs en zo sensitief.

 

Het klinkt misschien vreemd in eerste instantie, maar de waarheid is dat vrouwen voor eeuwen dit krachtige ritueel onder elkaar hebben gedeeld, elkaar inspireren daarin om te genezen, te voeden en liefde te hebben voor onze lichamen ..

 

Echt kijken naar de yoni, zonder doel, zonder dat er iets moet….alleen maar kijken met liefdevolle aandacht. Jouw yoni en de yoni’s van andere vrouwen. Dat doe je niet zo vaak, maar kan zo diep helend en transformerend zijn. En er kunnen allerlei emoties aangeraakt worden, alle oordelen die we hebben over hoe ze eruit ziet, of hoe we ons erover voelen. Of pijn, of angst, of verdriet over wat ze allemaal al heeft meegemaakt; thema’s rondom sexualiteit, geboorte, mannen, vertrouwen, grenzen, zelfliefde.

 

Alleen maar zachte liefdevolle aandacht, om haar echt te ontmoeten in haar pure essentie en te ontvangen, in al haar schoonheid en juicyness. En we gaan haar eren, in een prachtig ritueel. Welkom vrouw!

 

adult-1868292_1920adult-1867428_1920

 

Workshop Moving on from #metoo

Een spannend en gevoelig onderwerp….bijna onmogelijk om daarin een helder standpunt in te nemen zonder voorbij te gaan aan alle kwetsbare gevoelens en pijnlijke kwetsuren die we hier allemaal in meer of mindere mate op hebben. Die dader-slachtoffer loop waar we met z’n allen al eeuwen in gevangen zitten en die vandaag de dag nog steeds aardig in de tang heeft. Met onze ouders en voorouders direct achter ons die een blueprint hebben meegegeven, en met het collectieve veld om ons heen waar dit helemaal in vervlochten zit.

Langzaamaan komt er meer en meer licht op. Het hele #metoo verhaal heeft daar zeker aan bijgedragen. Onze bereidheid en mogelijkheid om te kijken, te voelen, te accepteren, te vergeven groeit. Nu is de tijd, de tijd om te helen. Samen, in verbinding met onszelf en met de ander. Hieros Gamos en diep openen kan echt alleen als er heling plaats vindt op dit stuk. Heling van dat spanningsveld in onszelf en met de mensen, mannen vrouwen om ons heen. Weer veilig zijn in jezelf en dan vrij te kunnen bewegen, in stroom met je levensenergie. Nix forceren, nix duwen, nix fixen, nix onderdrukken. We gaan samen op onderzoek, voelen in ons eigen slachtofferstuk en ons daderstuk. In iedere dader zit een slachtoffer en in ieder slachtoffer een dader. Maar je kunt pas echt verantwoordelijkheid nemen voor je daderstuk als je slachtofferstuk (in ieder geval ten dele) gezien en ontvangen is. Tijdens deze workshop gaan we spelen met verlangen en grenzen aan de hand van Wheel of Consent. En we gaan vragen aan elkaar…Everything you always wanted to know about the other sex but were afraid to ask.  Met meditatie, ritueel en ontmoeting.

 

christa en joachim 2Over Christa (www.sacredwoman.nl)

Na meer dan 15 jaar globetrotten ben ik nu hier, en terug in Nederland. Ik leefde als antropologe in de jungle van Siberut en in ‘n klein dorpje op Bali, werkte jaren als reisbegeleider, als duikinstructeur en op houten zeilschepen; een vrij leven vol avontuur. Dit leven, in zoveel vormen anders dan het bekende, heeft me afpelt, vrijgemaakt ….tot er alleen ik en mijn naakte Zelf over was. Mijn levensavontuur was niet alleen naar buiten maar ook naar binnen; het heeft me bij mijn eigen innerlijke wijsheid gebracht, MIJ herinneren in mijn diepste wezen. Vrouwen, rituelen en reizen zijn mijn passie. Met Sacred Woman help ik jou her-inneren wie jij in wezen bent. Samen gaan we op reis naar je innerlijke kracht, liefde en wijsheid en thuis komen in je essentie, your Divine Feminine. Ik geef massages, rituelen, trainingen en workshops.

 

 

christa en joachimOver Joachim (www.geinspireerdleven.nl)

Geïnspireerd vanuit mijn persoonlijke interesse, werkervaring en studieachtergrond (Religiewetenschappen, Geestelijke Verzorging en Psychosynthese), vertaal ik verhalen, rituelen, symbolen en algemene principes uit de Christelijke traditie naar persoonlijke ontwikkeling en zingeving. Het bewustzijn dat alles en iedereen met elkaar verbonden is, vormt hierbij het uitgangspunt. Mensen die eenmaal iets van deze staat van bewustzijn hebben ervaren, laten vanaf dat moment hun hart de richting bepalen en beleven zo de kracht van een Geïnspireerd Leven!

 

Copyright