Sacred Woman | Healing the Mother Wound
16019
page,page-id-16019,page-child,parent-pageid-15657,page-template-default,tribe-bar-is-disabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-7.9,wpb-js-composer js-comp-ver-4.9.1,vc_responsive

Healing the Mother Wound

Header afbeeldingen_21

Als dochters is de relatie met onze moeder een van de belangrijkste in ons leven. Het heeft impact op alles, van hoe we ons lichaam zien tot wat vinden wat we waard zijn en wat we zien als onze mogelijkheden tot creëren in deze wereld. Het zijn niet alleen persoonlijke issues met onze moeders, maar het is ook een collectief veld en zelfs een spiritueel veld.

 

Niet alleen de relatie met onze moeders, de invloed van het patriarchaat op de vrouwenlijn heeft ook een stempel gedrukt op de wijze waarop wij onze vaders, broers, vrienden en echtgenoten omarmen. En daardoor raakt het aan de wijze waarop wij vrouwen, zusters en vriendinnen onderling met elkaar omgaan. Het onderzoeken van dit thema draagt bij aan het steeds dieper herstellen en verstevigen van ons zusterschap, dat wat ons verbind doorheen de generaties van vrouwen die ons zijn voorgegaan tot aan de ene, de oer moeder.

 

Alle relaties beginnen en eindigen in (af)scheiding, met uitzondering van de relatie met onze moeders, die begon in eenheid; in een versmolten identiteit. Tekorten die we voelden in deze primaire relatie worden als van vanzelf naar buiten geprojecteerd, op andere mensen of situaties. De afdruk van gehechtheid die deze primaire dyade achterliet, wordt de lens waardoor we alle volgende relaties bekijken.

 

Eén van de primaire taken in het proces om de moederwond te helen is ons “moeder gat” te identificeren. En om dat gat bewust te vullen met voeding vanuit ons eigen innerlijk, in plaats van onbewust anderen te vragen dat voor ons te doen.

 

We kijken naar wat de moeder wond is en welke impact dit heeft op ons leven. Onze bevroren kind-stukken gaan we integreren. Het helen van de moederwond is essentieel en vormt echt de basis voor een authentieke relatie met jezelf en je eigen kracht.

 

Ik bied een veilige ruimte om de moeder wond te onderzoeken en na te gaan hoe de moederwond kan worden getransformeerd van een bron van pijn in een bron van wijsheid.

 

Copyright